Onboarding van papier naar digitaal.

Sabam is een Belgische vereniging van auteurs, uitgevers en erfgenamen. Ze verzamelt, verspreidt en beheert alle auteursrechten van hun leden in België en verschillende andere landen. Voordat ze Monkeyshot contacteerde bestond het aanvragen van een lidmaatschap nog uit een ingewikkeld papieren formulier.

Onze diensten

Design
Wireframing
User Testing
UX-architecture

De uitdaging


Onze uitdaging was om de ingewikkelde aanvraagflow op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier te laten verlopen. De flow moest niet alleen gedigitaliseerd worden, maar ook herdacht en vernieuwd met het oog op de gebruikservaring.

Onze aanpak


Als eerste stap creëerde onze UX Architect verschillende customer journeys zodat we een diep begrip kregen van alle gebruikersnoden die tijdens het aanvragen van het lidmaatschap bij Sabam voorkomen.


Tijdens een intensieve analyse van de papieren methode kwamen verschillende knelpunten naar boven. Met deze analyse gingen we verder aan de slag en vertaalden deze naar acties om de knelpunten weg te werken. In een dynamische samenwerking met Sabam namen we de informatieflow grondig onder handen en ontwierpen we een nieuwe flow die onderbouwd is door de verschillende gebruikersscenario’s. 


Deze flow vertaalden we naar een vernieuwend low fidelity prototype. Sabam valideerde intern dit prototype waarna wij hun feedback implementeerden.

Ten slotte bouwden we dit prototype uit tot volledig functionele designs die aansluiten op de noden en verwachtingen van de gebruikers. Met dit eindresultaat kon Sabam aan de slag om de vernieuwde flow te implementeren op hun website.


Het resultaat


Een lidmaatschap aanvragen bij Sabam via een papieren formulier is binnenkort verleden tijd. Het gehele proces is gedigitaliseerd waarbij eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en de klant centraal staan.


Het was nog nooit zo eenvoudig om je aan te sluiten bij Sabam.

Bekijk onze andere cases:

Focus

Focus is een digitaal platform van de Politiezone Antwerpen dat ondertussen gebruikt wordt door politiezones in heel België. Deze applicatie zorgt ervoor dat alle politiemedewerkers hun job op een moderne manier kunnen uitvoeren door de juiste tools en informatie tot hun beschikking te stellen zowel op kantoor als op het terrein. Monkeyshot werkt al vanaf het prille begin mee aan de ontwikkeling van dit platform.


Naar deze case

European Disability Card

België nam in 2016 het initiatief voor de European Disability Card (EDC). Deze kaart geeft op een laagdrempelige manier personen met een beperking voordelen bij verschillende cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. Aangezien hun focus ligt op personen met een beperking is het belangrijk dat hun website uiterst toegankelijk is zodat hun doelpubliek deze moeiteloos kan gebruiken. DG Personen met een handicap schakelde Monkeyshot in voor een toegankelijkheidsaudit en het visueel design.


Naar deze case

Gebruikersonderzoek Telenet & Base

Telenet is een telecommunicatiebedrijf dat gelooft in het enorme potentieel van de digitale wereld. Ze zijn altijd op zoek naar de ideale beleving in de digitale wereld voor hun klanten en bedrijven. Om een positieve ervaring te kunnen garanderen vragen zowel BASE als moederbedrijf Telenet aan Monkeyshot om op regelmatige basis gebruikersonderzoek uit te voeren.


Naar deze case

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

Kom je langs?

Monkeyshot is gelegen in een prachtig 19e-eeuws thee- en tabakspakhuis, House of Innovation genaamd, in een zich snel ontwikkelende wijk van Antwerpen, een van de designhoofdsteden van de wereld. We bevinden ons op loopafstand van het stadscentrum en je kan ons gemakkelijk bereiken met de auto, fiets of openbaar vervoer.


Monkeyshot is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille met registratienummer DV.A249515


© Monkeyshot

|

BTW: BE0829 700 980

|

Privacy policy

|

Cookie policy