Doorgedreven toegankelijkheid voor de European Disability Card.

België nam in 2016 het initiatief voor de European Disability Card (EDC). Deze kaart geeft op een laagdrempelige manier personen met een beperking voordelen bij verschillende cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. Aangezien hun focus ligt op personen met een beperking is het belangrijk dat hun website uiterst toegankelijk is zodat hun doelpubliek deze moeiteloos kan gebruiken. DG Personen met een handicap schakelde Monkeyshot in voor een toegankelijkheidsaudit en het visueel design.

Onze diensten

Expert review
Audit
WCAG-audit
Concept design
UI-design

De uitdaging


Als hét aanspreekpunt voor personen met een handicap wou men verder gaan dan de wettelijk minimale vereisten voor hun website. Een aantrekkelijk én extreem toegankelijk ontwerp: hallo Monkeyshot!

Onze aanpak


Op basis van een bestaande functionele analyse voerden we een toegankelijkheidsaudit uit. We namen hiervoor de hoogste WCAG-normen als basis, aangevuld met bijkomende richtlijnen rond inclusie en onze eigen expertise. Deze audit resulteerde in een uitgebreid rapport met aanbevelingen.


Deze aanbevelingen werden in samenspraak met het EDC-team toegepast in een UI-design. Op basis van verschillende concept designs werd er een definitieve design-richting gekozen. Als eindresultaat leverden we een gedetailleerd design op, aangevuld met een component library.

Het resultaat


Monkeyshot creëerde een nieuwe visie voor de website waarbij de focus ligt op digitale toegankelijkheid zonder af te doen aan de esthetische kant. De toegankelijke schermen zorgen ervoor dat een breed publiek informatie kan terugvinden over de EDC. De bijhorende stijlgids en uitgebreide documentatie geeft DG Personen met een handicap een houvast om nadien zelfstandig de website verder uit te bouwen.

Bekijk onze andere cases:

Sabam

Sabam is een Belgische vereniging van auteurs, uitgevers en erfgenamen. Ze verzamelt, verspreidt en beheert alle auteursrechten van hun leden in België en verschillende andere landen. Voordat ze Monkeyshot contacteerde bestond het aanvragen van een lidmaatschap nog uit een ingewikkeld papieren formulier.


Naar deze case

Focus

Focus is een digitaal platform van de Politiezone Antwerpen dat ondertussen gebruikt wordt door politiezones in heel België. Deze applicatie zorgt ervoor dat alle politiemedewerkers hun job op een moderne manier kunnen uitvoeren door de juiste tools en informatie tot hun beschikking te stellen zowel op kantoor als op het terrein. Monkeyshot werkt al vanaf het prille begin mee aan de ontwikkeling van dit platform.


Focus

Gebruikersonderzoek Telenet & Base

Telenet is een telecommunicatiebedrijf dat gelooft in het enorme potentieel van de digitale wereld. Ze zijn altijd op zoek naar de ideale beleving in de digitale wereld voor hun klanten en bedrijven. Om een positieve ervaring te kunnen garanderen vragen zowel BASE als moederbedrijf Telenet aan Monkeyshot om op regelmatige basis gebruikersonderzoek uit te voeren.


Naar deze case

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

Kom je langs?

Monkeyshot is gelegen in een prachtig 19e-eeuws thee- en tabakspakhuis, House of Innovation genaamd, in een zich snel ontwikkelende wijk van Antwerpen, een van de designhoofdsteden van de wereld. We bevinden ons op loopafstand van het stadscentrum en je kan ons gemakkelijk bereiken met de auto, fiets of openbaar vervoer.


Monkeyshot is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille met registratienummer DV.A249515


© Monkeyshot

|

BTW: BE0829 700 980

|

Privacy policy

|

Cookie policy