FOCUS. Een digitale tool voor Politiezone Antwerpen.

Focus is een digitaal platform van de Politiezone Antwerpen die ondertussen gebruikt wordt door zones in heel België. De applicatie zorgt ervoor dat alle politiemedewerkers hun job op een vlotte manier kunnen uitvoeren door de juiste tools en informatie tot hun beschikking te stellen zowel op kantoor als op het terrein. Monkeyshot werkt al vanaf het prille begin mee aan de ontwikkeling.

Onze diensten

UX-architecture
UX research
Design
Design operations
Design system
Strategy
Police using the Focus application in car
Police using the Focus application in car

De uitdaging


De Politiezone Antwerpen zocht een geïntegreerde oplossing om alle informatie die hun werknemers nodig hebben te centraliseren. Door de complexiteit van de informatie en functionaliteiten was er nood aan expertise voor het opbouwen van een volledig nieuw platform.

Onze aanpak


Deze uitdaging gingen we niet alleen aan, we kwamen terecht in een ontwikkelingsteam met diverse profielen. Als User Experience experten zorgen we ervoor dat er steeds voldoende rekening gehouden wordt met de eindgebruiker.


Het FOCUS-platform bestaat uit verschillende modules die doorheen de tijd ontwikkeld worden. Bij iedere module staan wij in voor het ontwerpen van de verschillende schermen. In samenspraak met het team verfijnen we de functionaliteiten, bepalen we de schermarchitectuur en zorgen we voor een heldere visualisatie.


We betrekken de gebruiker op verschillende momenten tijdens de levenscyclus van een module. We starten vaak met observaties, richten co-creatieve werkgroepen in, valideren concepten via usability tests… Ook na de lancering van een module blijven we in nauw contact en gaan we aan de slag met feedback van op het terrein. Zo verbeteren we het platform op een iteratieve manier.

Om een consistente ervaring over het platform heen te bieden ontwikkelen en onderhouden we ook het FOCUS design systeem en operationaliseren we onze manier van werken. We maken afspraken rond overkoepelende patronen en een logische navigatie. Daarnaast wordt onze expertise ook structureel ingezet bij het maken van keuzes op strategisch niveau.


Kort samengevat


Monkeyshot zorgt er mee voor dat FOCUS een platform is waar de ervaring van de politiemedewerkers hoog in het vaandel gedragen wordt.

Het resultaat


De Politiezone Antwerpen veranderde met FOCUS voorgoed de manier van werken van de politiediensten in heel België. Het platform ondersteunt op ieder moment en in iedere context de politiemedewerkers met de juiste informatie en functionaliteiten. Door van het prille begin de eindgebruiker te betrekken is Focus uitgebouwd tot een platform dat volledig aansluit op de gebruiksnoden. We blijven samenwerken voor de verdere uitbouw en verbetering van het platform.

Bekijk onze andere cases:

Sabam

Sabam is een Belgische vereniging van auteurs, uitgevers en erfgenamen. Ze verzamelt, verspreidt en beheert alle auteursrechten van hun leden in België en verschillende andere landen. Voordat ze Monkeyshot contacteerden bestond het aanvragen van een lidmaatschap nog uit een ingewikkeld papieren formulier.


Naar deze case

European Disability Card

België nam in 2016 het initiatief voor de European Disability Card (EDC). Deze kaart geeft op een laagdrempelige manier personen met een beperking voordelen bij verschillende cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. Aangezien hun focus ligt op personen met een beperking is het belangrijk dat hun website uiterst toegankelijk is zodat hun doelpubliek deze moeiteloos kan gebruiken. DG Personen met een handicap schakelde Monkeyshot in voor een toegankelijkheidsaudit en het visueel design.


Naar deze case

Gebruikersonderzoek Telenet & Base

Telenet is een telecommunicatiebedrijf dat gelooft in het enorme potentieel van de digitale wereld. Ze zijn altijd op zoek naar de ideale beleving in de digitale wereld voor hun klanten en bedrijven. Om een positieve ervaring te kunnen garanderen vragen zowel BASE als moederbedrijf Telenet aan Monkeyshot om op regelmatige basis gebruikersonderzoek uit te voeren.


Naar deze case

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

Kom je langs?

Monkeyshot is gelegen in een prachtig 19e-eeuws thee- en tabakspakhuis, House of Innovation genaamd, in een zich snel ontwikkelende wijk van Antwerpen, een van de designhoofdsteden van de wereld. We bevinden ons op loopafstand van het stadscentrum en je kan ons gemakkelijk bereiken met de auto, fiets of openbaar vervoer.


Monkeyshot is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille met registratienummer DV.A249515


© Monkeyshot

|

BTW: BE0829 700 980

|

Privacy policy

|

Cookie policy