De beste wensen voor 2024

Proficiat! Je bent 1 van de gelukkigen met een exclusief Monkeyshot-nieuwjaars-groeipapier in jouw bezit. We hopen dat dit groeipapier vlot tot bloei komt, net zoals al je plannen voor het komende jaar.

De instructies om de zaadjes te laten ontkiemen en tot bloei te brengen, vind je hieronder.

Instructies

Stap 1

Bevochtig het papier tot het goed nat is

Maak het groeipapier echt nat! En ja, we bedoelen echt nat! Het moet zo nat zijn dat het oplost en de zaadjes kunnen ontkiemen. Leg het natte groeipapier nu op een plek naar keuze. Dit kan in de tuin zijn, in een potje op het balkon of in je flat. We raden aan om zaaigrond of potgrond te gebruiken. Als je je groeipapier in de tuin wilt planten, kun je dit het beste doen tussen half mei en oktober, nog even wachten dus. Wil je graag snel resultaat zien? Je kunt het nu al binnen planten.

Stap 2

Bedek je groeipapier met een dun laagje aarde

Strooi nu ongeveer 1 tot 1,5 cm aarde op je groeipapier. Het is belangrijk dat er niet te veel aarde op het papier ligt, zodat de zaden genoeg voedingsstoffen, bescherming en zonlicht hebben om te ontkiemen. Als het papier bedekt is met een te dikke laag aarde, zullen de zaden minder snel of helemaal niet ontkiemen.

Stap 3

Water, water en nog meer water
Geef je groeipapier in het begin elke dag water. Dit houdt het papier lekker vochtig. De beste manier om dit te doen is met een spuitfles, die het water gelijkmatig verdeelt. Als je water geeft met een gieter of een beker, kan het gebeuren dat maar een deel van de zaadjes genoeg water krijgt om te ontkiemen.

Stap 4

Zon, warmte en liefde

Je nieuwe plant voelt zich het beste thuis op een lichte en warme plek. Maar wees voorzichtig met te veel direct zonlicht. Te veel zon kan het papier uitdrogen waardoor de zaden niet ontkiemen. Dan is het een kwestie van afwachten! Na een week zou je de eerste plantjes moeten zien. Maar nu is het nog niet helemaal klaar. Zodra de eerste stengels uit de grond komen, moet je doorgaan met water geven en de nieuwe plantjes in de gaten houden. Je hoeft niet elke dag water te geven, maar altijd op zo’n manier dat de planten goed nat zijn.

Bedankt voor de fijne samenwerking!

We zetten deze graag verder in 2024.


Warme groeten en hopelijk tot snel,

Serge, Wouter & het hele Monkeyshot-team.

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

House of Innovation


Duboisstraat 50
2060 Antwerpen

Kom je langs?

Monkeyshot is gelegen in een prachtig 19e-eeuws thee- en tabakspakhuis, House of Innovation genaamd, in een zich snel ontwikkelende wijk van Antwerpen, een van de designhoofdsteden van de wereld. We bevinden ons op loopafstand van het stadscentrum en je kan ons gemakkelijk bereiken met de auto, fiets of openbaar vervoer.


Monkeyshot is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille met registratienummer DV.A249515


© Monkeyshot

|

BTW: BE0829 700 980

|

Privacy policy

|

Cookie policy